Огляд адмін панелі CMS WordPress

Після встановлення WordPress на локальний сервер чи на хостинг, час ознайомитись із її адмін-панеллю, яка забезпечує  доступ до всіх інструментів управління сайтом. Для входу у WordPress панель, і початком управлінням контентом сайтом, натисніть на посилання Увійти, що знаходиться на головній сторінці сайту. У разі, якщо ваш сайт, не має даного посилання на своїй сторінці, ви можете набрати wp-admin в кінці назви (url адресу) вашого сайту. 

Введіть логін та пароль та натисніть увійти.

Майстерня (Dashboard) WordPress

Майстерня (Dashboard) WordPress – це те, що ви образу побачити після входу в адмінку. Кожен екран в області адміністрування містить три розділи, панель інструментів (toolbar) вгорі сторінки, головне меню навігації з лівого боку,  і основна робоча зона.

Перший раз, коли ви ввійдете в свою інформаційну панель СMS WordPress, вам буде показано привітання. Даний блок містить кілька посилань, які допоможуть вам розпочати роботу, зокрема ярлики для налаштування теми вашого сайту, початок створення вмісту для вашого сайту, керування віджетами або меню, увімкніть коментарі або дізнайтеся більше. Ви можете відхилити цей вітальний модуль.

Вгорі майстерні знаходиться панель інструментів, яка містить посилання на найбільш часто використовувані адміністративні функції, включаючи посилання, щоб знайти більше інформації про WordPress, переглянути документацію та відвідати форми підтримки, якщо вам потрібна допомога.

Наведення курсору на назву вашого сайту, показує посилання для відвідування загальнодоступного перегляду вашого сайту.

Коли ви ввійдете в систему, панель інструментів залишається вгорі веб-сайту навіть під час перегляду, що дозволяє швидко налаштувати свій сайт або створити новий вміст у будь-який час.

Наведіть курсор миші на назву сайту та натисніть лівою клавішею, щоб повернутися до адмін панелі або інших панелей в області адміністрування.

На панелі інструментів також, відображаються прості сповіщення. Чи є оновлення, доступні для теми ваших сайтів або плагінів або якщо є нові коментарі для затвердження,  завантаження медіафайлів, додавання нової сторінки або створення користувача.

Налаштування профілю

У правій частині панелі інструментів ви знайдете посилання для редагування профілю або виходу з системи. Корисно відразу відвідати ваш профіль і налаштувати свої особисті переваги.

Ці параметри дозволяють налаштувати WordPress, щоб найкраще працювати для вас. Можна навіть вибрати декілька різних кольорових схем для адміністрації. Якщо вам подобається, ви можете ввімкнути комбінації клавіш для модерації коментарів, а також можете приховати панель інструментів під час перегляду свого сайту.

Тут можна ввести своє ім’я,  контактну інформацію та короткий опис про себе.

Ви також можете змінити своє зображення профілю, яке з’явиться поруч із вашим іменем на всьому сайті.

Завжди корисно створити надійний пароль, щоб захистити ваш сайт. СMS WordPress навіть створить безпечний пароль для вас. І якщо говорити про безпеку, якщо ви увійшли на свій сайт WordPress з іншого комп’ютера чи мобільного пристрою, кнопка “Завершити всі інші сесії” буде виходити з будь-яких інших сеансів, крім тієї, яку ви зараз використовуєте.

Щоб повернутися до адмін панелі в будь-який час, просто натисніть на посилання на панелі у верхній частині головного меню навігації.

Трохи нижче вашого імені користувача на панелі інструментів є дві вкладки, параметри екрану та допомога.

На вкладці параметри екрану можна налаштувати панель, вибираючи, які блок відображатимуться в робочій області.

Ви можете повністю приховати поля, які ви не плануєте використовувати, просто знявши прапорець біля кожного елемента і, звичайно, ви можете їх знову ввімкнути в будь-який час.

Головне навігаційне меню

Ліворуч на екрані знаходиться головне навігаційне меню, яке містить посилання на всі адміністративні екрани в СMS WordPress. Наведення курсору на пункт меню показує підменю, яке містить додаткові параметри.

Якщо вам потрібно більше місця на екрані, ви можете згорнути все меню на смужку піктограм.

Коли меню зведено таким чином, ви все одно можете отримати доступ до підменю простим наведенням курсору на кожну піктограму.

Основна робоча область

Ви можете переставити поля, які з’являються в основній робочій області.

Відпустіть кнопку миші, коли ви побачите контур сірої точки в тому місці, де ви хочете, щоб з’явилося поле.

Це дає змогу повністю персоналізувати панель приладів, щоб вона найкраще працювала для вас.

Поля також можна мінімізувати, клацнувши  будь-де в самому рядку заголовка або натиснувши стрілку у верхньому правому куті.

Давайте подивимося на окремі блок на екрані адмін панелі.

Основні блоки

Модуль з На виду відображає резюме вашого сайту, вміст і визначає, яку версію WordPress та тему ви використовуєте в даний час.

Блок Діяльність відображає ваші останні публікації та дозволяє модерувати коментарі читачів, просто наведенням курсору миші на окремий коментар.

Ви можете схвалити, відповісти, відредагувати, позначити як спам або видалити коментар безпосередньо з цього поля.

WordPress Новини містить посилання на останні статті з популярних веб-сайтів новин WordPress в Інтернеті.

Один з найкорисніших інструментів на приладовій панелі називається Швидка чернетка, і він дозволяє швидко створити нову публікацію та зберегти її як чернетку. Це прекрасний спосіб зберегти ідеї для майбутніх статей, які ви хочете повернути та закінчити пізніше

Тепер, коли ви знайомі з інформаційною панеллю (адмінкою), перейдемо до наступного допису, де ми поговоримо про дві основні форми вмісту в WordPress – записи та сторінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to top